Mașini second-hand: ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra

Dacă dorești să achiziționezi o mașină second-hand, este important să te asiguri că vei face o alegere bună și că nu vei avea probleme ulterioare. 

Pentru a te ajuta în acest sens, am pregătit o listă cu cele mai importante aspecte pe care trebuie să le verifici înainte de a cumpăra o mașină second-hand.

  1. Istoricul mașinii

Verificarea istoricului mașinii este primul pas pe care trebuie să-l faci. Asigură-te că vei obține informații despre proprietarii anteriori, reviziile efectuate, accidentele în care a fost implicată mașina și alte evenimente importante. Acest lucru îți va oferi o imagine de ansamblu asupra stării mașinii și îți va permite să iei o decizie informată.

  1. Kilometrajul

Verificarea kilometrajului este esențială în ceea ce privește mașinile second-hand. Dacă există discrepanțe între kilometrajul afișat și istoricul mașinii, aceasta poate indica faptul că mașina a fost manipulată sau că s-au înregistrat erori în trecut. Verifică întotdeauna că kilometrajul este real și că nu există probleme în acest sens.

  1. Caroseria

Inspectează caroseria mașinii cu atenție pentru a detecta orice semne de uzură sau deteriorare. Verifică și eventualele zone unde s-au efectuat reparații sau repuneri în stare inițială. În plus, asigură-te că caroseria este uniformă, fără urme de rugină sau alte probleme similare.

  1. Testul de conducere

Nu te grăbi să cumperi o mașină fără a o testa înainte. O testare a mașinii pe drumurile publice te va ajuta să îți dai seama de starea generală a mașinii, precum și de eventuale probleme mecanice sau de manevrare. În timpul testului de conducere, verifică frânele, direcția, suspensia și alte componente importante.

  1. Documentele de vânzare

Asigură-te că primești toate documentele necesare la cumpărarea unei mașini second-hand. Acestea includ certificatul de înmatriculare, asigurarea și cartea de service. De asemenea, verifică și dacă mașina este înregistrată în sistemul național de evidență a autovehiculelor.

Dacă ești interesat de autoturisme second-hand, mașini de vânzare ieftine, in rate, second hand sau noi, atunci trebuie să acorzi o atenție deosebită verificărilor prezentate mai sus. În caz contrar, riști să te trezești cu o mașină cu care nu vei fi mulțumit.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Consilieri WhatsApp